Експерти з Пенсійного права відповіли на запитання українця, чи враховується період навчання у виші до трудового страхового стажу.

До Пенсійного фонду звернувся із запитанням українець, який запитав, чому йому не зарахували до страхового стажу, навчання (1976 – 77 рр.) на підготовчих відділеннях інституту. Про це йдеться у публікації "На пенсії".

Пенсіонери, скріншот з відео

А чому не зарахують до страхового стажу, навчання (1976 – 77 рр.) на підготовчих відділеннях інституту, 10 місяців. Запис у трудовій книжці є?

У ПФУ зазначають, що навчання на підготовчих відділеннях (курсах) є додатковою послугою навчального закладу. Вони проводяться для того аби вступити до навчального закладу, але після навчання на курсах особа не отримує певних освітнього та освітньо-кваліфікаційного рівнів, до стажу роботи зараховується лише період від дня зарахування студентом першого курсу вищого навчального закладу до закінчення або відрахування.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Пенсійний фонд. Фото: скриншот Youtube

Варто зазначити, що час навчання у вишах після 1 січня 2004 року (у разі, якщо особа не працювала) не зараховується до страхового трудового стажу, оскільки студенти не підлягають загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню.

Нагадаємо, ми писали, що паспорт більше не потрібен: "Укрпошта" змінює правила видачі посилок.

Як повідомляв "Знай.ua" як обчислюватимуть пенсію українцям у 2023: у ПФУ пояснили важливий нюанс.

Також "Знай.ua" інформував, як "вибити" з родичів компенсацію витрат на поховання: поради юриста.