Після того, як МВС затвердило зміни до вимог для державних номерних знаків транспортних засобів, в Україні власники зареєстрованих автомобілів отримають нові номери.

Про це повідомляється з посиланням на наказ МВС.

Автономери. Фото: скрін youtube

У документі зазначається, що номерні знаки автомобілів, які оформлюють онлайн або через додаток "Дія", замість перших двох літер, що позначаються регіон, використовуватимуть такі позначення:

  • "ED", "DC" – отримуватимуть автомобілі, оформлені із застосуванням засобів електронного кабінету водія функціональної підсистеми Єдиного державного реєстру єдиної інформаційної системи МВС;
  • "DI", "PD" – отримуватимуть автомобілі, оформлені через Єдиний державний вебпортал електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка порталу "Дія".

Це не вперше впровадили зміни у позначенні номерів. У 2020 році, були введені так звані екологічні номери, зеленого кольору, які позначали електрокари, і говорили про те, що автомобіль є абсолютно екологічним.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Автономера, фото: Інформатор

Також, після того, як росія здійснила повномасштабне вторгнення в Україну, у Міністерстві внутрішніх справ вирішили прибрати з номерів літери Z та V. Номера з такими літерами означали Zero Emission - нульовий рівень викидів.

Нагадаємо, ми писали, що названо найпоширеніші помилки при зарядці смартфона: як не вбити батарею раніше терміну.

Як повідомляв "Знай.ua" "чебурашка", на яку ми заслужили: легендарний прототип "Жигулів", за яким робили улюблену "Таврію".

Також "Знай.ua" інформував, популярна гра Hades 2 після скандалу, таки вийде українською: розробники розшукують перекладача.