В Україні продовжують знижуватись ціни на автомобільне паливо. Наразі бензином А-95 можна заправитися за 45,99 грн за літр.

Ціни на пальне на початку 2023 року стали стабільними, але у лютому в Європі мають намір встановити два обмеження на використання російських нафтопродуктів, що може спровокувати зміни цін на пальне. Олександр Сіренко, аналітик консалтингової компанії "НафтоРинок" розповів, чи вплинуть обмеження на ціну бензину в Україні.

Заправка. Фото: Youtube

Обмеження, які впровадять в західних країнах, будуть стосуватися дизеля або бензина, та продуктів, які продаються дисконтом щодо нафти, такі як мазут. На думку експерта, підвищення цін може не бути, враховуючи минулорічний досвід з першим пакетом санкцій щодо російської нафти.

Одні кажуть, що через це ціни можуть стати більші, але я вважаю, що це не так. Ми вже побачили, як європейський ринок відреагував на перший пакет санкцій по нафті. В цей день ціна на неї зменшилася на 12%, – говорить експерт.

Популярні новини зараз

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Кожна європейська країна має запаси нафтопродуктів на 90 днів, тому побоюватися зникнення пального з АЗС в Європі бути не повинно.

АЗС. Фото: скрін youtube

Сіренко прогнозує, що у лютому нічого не зміниться.

Ціни збільшуватися не будуть. Так, не будуть більше купувати нафтопродукти в росії. Будуть купувати в Азії. Нічого страшного, – додав він.

Нагадаємо, ми писали, що "цінопад" сповільнився: АЗС показали оновлені ціни на бензин, дизель та скраплений газ.

Як повідомляв "Знай.ua" долар стабілізувався, а євро продовжує набирати оберти: чого чекати від курсу валют в останній тиждень січня.

Також "Знай.ua" інформував, що заміна газового лічильника: українцям порадили терміново зробити це, доки грошей не беруть.