Українцям представилася рідкісна можливість трохи заощадити та поповнити домашні запаси. У супермаркетах знизилися ціни на пшоняну крупу та вермішель. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

За останній рік цінники в українських магазинах помітно зросли, а на деякі товари помножилися в кілька разів, тож навіть незначне здешевлення тішить покупців. Так, у супермаркетах знизилися ціни на деякі продукти із категорії бакалію.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Станом на 27 січня пшоняна крупа в середньому пропонується по 27,85 гривні за один кілограм, що на 2,55 гривні дешевше, ніж минулого місяця. До речі, у грудні ця крупа коштувала 30,40 гривні. Вартість цієї ж крупи, але у 900-грамовому фасуванні не змінилася – 18,90 гривні.

Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Натомість трохи знизився цінник і на коротку вермішель — до 26,80 гривні за кілограм. Для порівняння: у грудні середній цінник був на рівні 29,05 грн. При цьому довга вермішель додала в ціні 30 копійок: у грудні середній цінник становив 26,60 грн, а в січні вже 26,90 грн за кілограм.

Ціни на вермішель. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Також наш портал інформував, цінники будуть надхмарними? Українцям розповіли, як зміниться вартість курячих яєць у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.