Вчені довели, що повітря у житлових приміщеннях містить у 4-5 разів більше шкідливих речовин, ніж на вулиці. Допомогти очистити вдома повітря можуть кімнатні рослини. Які найефективніші у цьому плані, розповіли у Буковинському державному медичному університеті.

Багато кімнатних рослин дозволяють не тільки озеленити будинок, але й позитивно впливають на мікроклімат у приміщеннях. Правильно підібрані рослини можуть не тільки порадувати око, але й очистити повітря, збираючи пил, захистити від вірусів та бактерій, а також позитивно впливати на дихальну систему людини. Наводимо приклади деяких із них.

Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube

Алое

Дуже ефективний очищувач повітря в кімнаті. Дана рослина здатна поглинути до 90% формальдегіду, що виділяється всередині приміщення. При цьому листя алое виділяє фітонциди, які позитивно впливають на імунну систему людини.

Драцена

Висадивши цю рослину будинку можна позбутися до 70% шкідливих речовин, серед яких формальдегід, ксилол, бензол та трихлоретилен. Найкраще розміщувати драцену в кімнатах із вікнами, що виходять на проїжджу частину.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Драцена. Фото: скрін youtube

Хлорофітум

Рослина ефективно очистить приміщення площею до 10 квадратів від чадного газу та формальдегідів. Посадивши вдома хлорофітум можна убезпечити себе від численних збудників хвороб.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, щоб орхідея цвіла весь рік: чим потрібно підливати рослину - цей продукт є в кожному будинку.

Також наш портал інформував, як буряковим відваром можна врятувати кімнатні рослини: несподівана суперсила коренеплоду.

Крім того, ми писали, пережити зиму: як убезпечити кімнатні рослини від засихання в холодний період, всього 4 правила.