Наші читачі вже знають, що в Україні з 1 січня поточного року зріс показник прожиткового мінімуму. Цей показник також впливає і на підвищення податків, у тому числі і на ті, що стосуються купівлі нового або вже вживаного авто.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Головного сервісного центру МВС України.

Машини, скріншот: YouTube

Виходить, що збір на обов'язкове пенсійне держстрахування під час першої реєстрації легкових авто збільшився. На даний момент він становить 2684 грн., а це на 203 грн. більше, ніж у 2022 році.

Заплатити податок "Збір на обов'язкове пенсійне страхування" - це перше, що має зробити новий власник при першій реєстрації авто в Україні, купленому в салоні або привезеному з-за кордону.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Автомобиль, фото: Знай.ua

Принципи, якими встановлюються розміри податку:

- 3% – вартість авто не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року (до 442 860 грн включно);

- 4% - вартість легковика перевищує 165, але не перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року (442 861 грн. до 778 360 грн. включно);

– 5% – вартість машини перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року (від 778 361 грн і більше).

"Податок сплачується на бюджетні рахунки, відкриті в головних управліннях Казначейства, за місцем проведення першої державної реєстрації в Україні легкового автомобіля в сервісних центрах МВС", - розповіли у прес-службі МВС.

Нагадаємо, штраф від 340 до 680 гривень: водіям нагадали про покарання за поширене порушення.

Раніше повідомлялося, що в поліції нагадали водіям про штрафи за використання телефонів.

Також, водіям розповіли, який штраф може загрожувати за створення аварійної ситуації на дорозі: перелік порушень.