Субсидії, зокрема пільги на оплату комунальних послуг, з початку 2023 року почали виплачувати виключно у готівковій формі. Тобто кожен одержувач допомоги зобов'язаний самостійно оплачувати платіжки в повному обсязі. Як працюють нові правила, розповіла заступник голови ГУ Пенсійного фонду у Житомирській області Світлана Антонюк у коментарі "Суспільному".

Представниця ПФУ наголосила, що нововведення передбачає лише зміну форми надання допомоги. При цьому про жодні скорочення або скасування виплат немає й мови.

Перевірка субсидій. Фото: скріншот youtube

Якщо раніше пільги та субсидії у деяких випадках надавали у безготівковій формі, тобто люди оплачували платіжки з уже урізаними сумами, то зараз цю практику повністю скасували. Субсидіанти та пільговики отримують допомогу виключно у грошовій формі та самі ними розпоряджаються за призначенням.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Показати ще

При цьому до ПФУ додали, українці зможуть і надалі отримувати субсидії у відділеннях "Укрпошти" разом із пенсіями. Ті, кому пенсії приносять додому, також отримуватимуть і субсидію.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв індексацію під питанням? Українцям розповіли, які складнощі можуть виникнути із пенсіями у 2023 році.

Також наш портал інформував, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що у 2023 році роботодавці перестануть звертати увагу на професійні навички співробітників: кому пощастить працевлаштуватися.