Українські парламентарі невдовзі можуть прийняти законопроєкт щодо впровадження електронного акцизу на алкогольну та тютюнову продукцію, в тому числі на рідини для електронних цигарок.

Таким чином хочуть впровадити більший та прозоріший контроль над обігом підакцизних товарів та наблизить українське законодавство до європейського. Йдеться про законопроєкти №8286 та №8287.

Алкоголь дорожчає: фото з відкритих джерел

Після введення електронної акцизної марки на спиртну та тютюнову продукцію, вся вона буде задекларована та її можна буде відстежувати. Імовірно, що з введенням електронної акцизної марки ціни на продукцію почнуть рости, що з одного боку може спричинити збільшення продажу саморобної алкогольної продукції. А для декого змусить задуматись, та почати вести здоровий образ життя.

У законопроєктах йдеться про те, що акцизна ставка зросте на алкогольні напої, які міцніші за 1,25%, але не вище 22%, серед них ігристі та газовані вина, напої з додаванням етилового спирту. Наразі акциз становить 8,42 гривні, а підвищиться до 12,23 гривні за 1 літр.

Популярні новини зараз

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Зазначається, що у разі ухвалення законопроєктів, зміни до продажу та ввозу продукції будуть впроваджені вже поточного літа, а саме у липні 2023 року, а деякі норми запрацюють з січня 2024 року.

Тепер на кожній пляшці, та пачці цигарок можна буде просканувати QR-код та дізнатися, чи за них сплачено податок, звідки було ввезено продукцію, де зберігалася, де реалізовувалася.

Нагадаємо, ми писали, що борщ і салати влетять у копійчину: супермаркети підняли ціни на буряк та капусту.

Як повідомляв "Знай.ua" смаженої рибки тепер так просто не поїси: ціни в супермаркетах поповзли вгору.

Також "Знай.ua" інформував, новий делікатес? Як змінилися ціни на морожену рибу.