Війна щодня впливає на наше психологічне здоров'я, і якщо не відновлюватись, то легко можна втратити баланс, рівновагу між спокійним станом та панікою. Тренер з медитації радить як подолати паніку та заспокоїтися.

Новини про велику кількість загиблих людей, про втрату близьких, друзів, рідних, може спричиняти стреси та неконтрольовані зміни настрою. У деяких випадках у людей виникають панічні атаки, тренер з медитації Кейт Якобс порадила, як знизити рівень стресу та почати контролювати свої емоції.

Медитація, фото pixabay

Правило 5 секунд. Це дихальна вправа, коли треба дихати на рахунок до п'яти, а потім затримувати дихання також на рахунок до п'яти.

Просто вдихайте повітря і в цей час рахуйте до п'яти. Затримайте дихання у верхній точці, знову порахуйте до 5 і видихайте. Під час видиху також слід рахувати. Рекомендується повторювати 5 разів. - йдеться у рекомендації.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Ще одна дихальна вправа 4-7-8. Треба вдихати на рахунок до 4, затримати дихання на 7 та видихати на 8. Таких циклів дихання можна за один раз зробити тільки 4-8 циклів.

Поперемінне дихання. Закрийте праву ніздрю великим пальцем, а вказівний і середній покладіть на перенісся. Вдихніть через ліву ніздрю, а потім закрийте її безіменним пальцем, праву звільніть і видихніть набране повітря через неї. Після цього змініть положення пальців і повторіть цикл кілька разів.

Нагадаємо, ми писали, що день обіймів 21 січня: вчені дослідили, як правильно обійматися та отримати приємні відчуття і душевне здоров'я.

Як повідомляв "Знай.ua" чи можна виспатися за вихідні на тиждень наперед: лікар розповів, що робити за хронічного безсоння.

Також "Знай.ua" інформував, три помилки, що заважають нам бути щасливими: поради психолога.