Українські пенсіонери можуть отримувати виплати як через Укрпошту, так і на банківську картку. При цьому є випадки коли виплату пенсії на карту можуть зупинити. Хто у зоні ризику і що робити, якщо пенсія перестала приходити, повідомили у Міністерстві соціальної політики.

У зоні ризику знаходяться пенсіонери, які отримують виплати на банківську картку, але не використовують її. Наприклад, якщо є інше джерело прибутку, а пенсія просто накопичується на рахунку. У разі якщо протягом 6 місяців пенсійною карткою не було проведено жодної транзакції, то виплати припиняють.

Пенсіонери зі смартфоном, скріншот: YouTube

Якщо пенсія припинила приходити на карту саме з цієї причини, то відновити виплати можна особисто звернувшись до Пенсійного фонду. У відомстві перевірять особисті дані та у 10-денний термін відновлять нарахування пенсії.

Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Уникнути подібних незручностей дуже просто: потрібно хоча б один раз на 6 місяців, наприклад, сплатити карткою покупки в супермаркеті, поповнити рахунок мобільного, заплатити за комуналку або здійснити будь-яку іншу транзакцію.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв індексацію під питанням? Українцям розповіли, які складнощі можуть виникнути із пенсіями у 2023 році.

Також наш портал інформував, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що у 2023 році роботодавці перестануть звертати увагу на професійні навички співробітників: кому пощастить працевлаштуватися.