Ох вже ці солодкі миті, коли мали відключити світло за граїїком, але воно є, і є.

А для когось, може, і не дуже солодкі, адже чекаєш відкручування, намагаєшся встигнути переробити всю роботу, а потім сидиш і чекаєш, боячись щось почати, адже можуть "рубанути" будь-якої хвилини. А як усі ми раділи, коли Новий рік та Різдво змогли провести не при свічках та ліхтариках, за що ми дуже вдячні нашим енергетикам.

Українці без світла, скріншот: YouTube

Але зима знову повернулася в Україну і принесла мінусові температури, що ускладнює роботу енергетиків і тепер можуть бути неможливими навіть незначні послаблення, як-от наявність світла всю ніч, без відключень.

Енергетики попереджають про поновлення відключень світла вночі. Причина – морози, які прийшли в Україну. При цьому денні графіки також діятимуть. Про це попередив виконавчий директор ДПЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону:

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

"Зараз йде зниження температури, збільшення споживання, тому я думаю, що обмеження будуть застосовувати не лише вдень, а й у нічний час".

Дмитро Сахарук, виконавчий директор ДТЕК

Як зазначив Дмитро Сахарук, ліміти подачі електрики пропорційно розподіляються регіонами, тому обласні постачальники енергії вводять відключення. Однак через холодну погоду збільшується кількість споживання: тому доводиться застосовувати обмеження.

Нагадаємо, що в Україні частіше почнуть вимикати світло: в "Укренерго" дали невтішний прогноз.

Раніше ми повідомляли про набір чорного дня: українцям показали продукти, здатні "вижити" без холодильника.