Українцям дали прогноз курсу долара на січень 2023 року – з 9 по 15 число. У цей період ціна на іноземну валюту на ринку буде стабільною – у межах 40-41 гривні за долар.

Такий курс спрогнозував директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК" Герман Марченко. 2023 рік, як зауважив експерт, не змінив тенденцій щодо іноземної валюти, які утворились у період із жовтня по грудень.

Обмін валют. Фото: Youtube

"Головними факторами, які вплинуть на курс валют у найближчі 1-2 тижні, стануть зниження ділової активності (сезонність) та баланс між попитом та пропозицією на готівковий долар", - заявив Марченко.

Великого ажіотажу немає, а купівля та продаж готівки останнім часом коливається в межах 3-5% на місяць. Стабільність зберігається, зокрема, завдяки успішним відбиттям атак у новорічну ніч, оскільки українці не сіяли паніку на валютному ринку.

Популярні новини зараз

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Українці з дитиною, фото: Знай.ua

За прогнозом Марченка, великого стрибка в ціні на долар у період з 9 по 15 січня точно не очікується – курс буде в межах 40-41 грн/$. На ситуацію впливає декілька причин:

  • ефективна політика НБУ з досягнення балансу між попитом і пропозицією на готівкову валюту, збереження облікової ставки на рівні 25%, збереження офіційного курсу;
  • суттєві обсяги отриманої фінансової допомоги від партнерів України: за офіційними даними, у грудні Україна отримала суму — понад $5 млрд, що буде спрямована саме на створення економічної міцності країни;
  • зниження щомісячної інфляції до 1,5-1,7%.

Нагадаємо, клієнтка Monobank розповіла, як залишилася з порожніми кишенями.

Раніше ми писали про те, на які зміни чекають українських водіїв у 2023 році