Україні доводиться платити дуже великі гроші за відновлення критичних інфраструктурних об'єктів, оскільки сусідня росія постійно завдає підступних ракетних атак і не всі ракети, на жаль, вдається ліквідувати в повітрі. Щоб мільйони українців залишалися з доступом до води та світла бригади ремонтників оперативно реагують на всі виклики, і це теж коштує великих грошей.

У багатьох громадян постає питання, що ж буде з тарифами на комунальні послуги 2023 року. Згідно з рішенням уряду на воєнний час, всі тарифи для побутових споживачів заморожені. Однак частина тарифів все ж таки зросла з 1 січня 2023 року.

Про це повідомляє один із українських телеканалів.

Вода з крана. Фото: скрін youtube

Тарифи на воду та водопостачання з січня 2023 року

Так, 27 грудня НКРЕКУ ухвалила рішення про підвищення тарифів на холодну воду та водовідведення на 2023 рік. До цього планувалося піднімати тарифи у два етапи — з 1 січня та з липня 2023 року. Але 30 грудня НКРЕКУ направила на доопрацювання власне рішення від 27.12, яким дозволило 32 водоканалам України підвищити тарифи на водопостачання та водовідведення. Поки що тарифи на водопостачання та водовідведення не підвищуватимуться.

Популярні новини зараз

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Відкритий газ. Фото: Скриншот YouTube

Тарифи на газ із січня 2023 року

У липні Кабмін продовжив дію фіксованої ціни на газ для виробників тепла (7,4 грн. за куб. м) до 31 травня 2023 року. Постійна ціна на газ дозволить місцевій владі не підвищувати тарифи на тепло та гаряче водопостачання.

Тарифи на гарячу воду з січня 2023 року

У цінах на гарячу воду нічого не змінюється відповідно до розпорядження уряду України. Ціна на гарячу воду для всіх споживачів гарячої води та опалення залишається на рівні 24 лютого 2022 року, розповів прем'єр Денис Шмігаль.

Електрика, скріншот: YouTube

Тарифи на електроенергію з січня 2023 року

Електроенергія подорожчала поки що лише для бізнесу, що стосується населення, то тариф на світ не змінюватиметься, принаймні нам так обіцяють, до 31 березня 2023 року. Так, 1,44 грн за кВт-год. ​​платять українці за умови споживання до 250 кВт-год. ​​на місяць. Для всіх, хто споживає понад 250 кВт-год на місяць, ціна залишилася незмінною на рівні 1,68 грн.

Нагадаємо, 10% від прожиткового мінімуму: кому належить надбавка до пенсії.

Раніше повідомлялося, пенсійні виплати не підвищать, але українці отримуватимуть більше: що зміниться у 2023 році.

Також, що зміниться в субсидіях із січня 2023 року: документи, кому належить і скільки нараховуватимуть.