Цього дня православні віряни відзначають пам'ять мученика Міни Красномовного, який постраждав за віру на початку 4 століття разом зі святими Єрмогеном та Євграфом.

У минулі часи наші предки вважали мученика Міну цілителем очних хвороб. Існує повір'я, що цей святий мав дар чудотворення і лікував людей з поганим зором. При цьому в народі знали, що Міна не тільки дає очам фізичне здоров'я, а й прибирає з них пелену, яка заважає відрізняти добро від зла, а правду від брехні.

Святий мученик Міна

Цього дня моляться мученикові Міні про зцілення при хворобах очей. Існує повір'я, що цей святий мав дар чудотворення і лікував людей з поганим зором. При цьому в народі знали, що Міна не тільки дає очам фізичне здоров'я, а й прибирає з них пелену, яка заважає відрізняти добро від зла, а правду від брехні.

Таке повір'я пов'язане також з тим, що з дня святого Міни день починає прибувати – поки що непомітно, але вірно. "Зі святого Міни - пітьма нас повз", - говорили селяни з цього приводу. Також наші предки додавали, пам'ятаючи про здібності святого зцілювати очні хвороби: «Зі святого Міни — з очей пелена».

Популярні новини зараз

"Заморозки не буде": відома тарологиня відповіла, коли припиняться обстріли, і якою буде осінь 2024

Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це"

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Показати ще

Крім того, на Міну традиційно дівчата та жінки вимовляли замовляння від півночниц — нечистої сили, яка заважає дітям спати.

Дитина, фото Знай.ua

ЧОГО НЕ МОЖНА РОБИТИ ЦЬОГО ДНЯ

  • На Міни суворо заборонялося намовляти на людей погане, розпускати плітки, бо недобрі й брехливі слова могли обернутися пристрітом, але поверталися саме проти того, хто їх говорить.
  • Не можна дивитися в очі жебраку, якому подаєте, оскільки можна викликати лихо на свою голову.
  • Цього дня уникайте людних місць, краще вирушайте туди, де менше людей. Таким чином ви вбережете себе від можливої ​​небезпеки.

Нагадаємо, що лише без паніки: як українцям викликати екстрену допомогу у блекаут – є те, що працює без зв'язку.

Раніше ми повідомляли, що мешканець росії запропонував поміняти герб на швабру та граблі, але путінським рабам це не сподобалося.