Яскравий аромат мандаринів є одним з символів новорічних свят, які вже наближаються. Щобільше, вони тішать не лише своїм смаком, ароматом та символізмом, але й вмістом вітамінів.

Проте, купляючи фрукти про запас, потрібно подумати й про місце та умови зберігання цієї екзотики. Адже ніхто не зрадіє, якщо через деякий час улюблені мандаринки зіпсуються.

Передусім потрібно пам'ятати, що у середньому мандарини зберігаються до 10 днів, проте що довше вони лежать, то менш смачними вони стають. Українцям розповіли, де саме у квартирі найкраще та найкраще зберігаються ці фрукти. Найчастіше це холодильник, засклений та утеплений балкон або зберігання за кімнатної температури.

Мандарини, кадр з відео

За яких умов потрібно зберігати мандарини вдома:

1. Холодильник. Розміщуйте мандарини у відсік для фруктів, але не в поліетиленовому пакеті. Адже в протилежному випадку вони, згниють так швидко, що схаменутися не встигнете. Мандарини повинні дихати та зберігатися окремо від інших фруктів та овочів. Тому найкращим варіантом буде помістити їх в паперовий пакет або просто обгорнути папером. Таким чином фрукти пролежать до одного місяця.

Популярні новини зараз

Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже

ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

В Україні готується революція у житловій сфері

Показати ще

2. Балкон. У цьому разі важливу роль відіграє, який саме балкон: потрібно аби він був утеплений, а не просто засклений. Адже за мінусових температур цитрусові швидко замерзнуть. Потрібно просто поскладати їх у ящик з обов'язковим доступом до повітря. Також слід тримати фрукти якомога далі від сонячного світла – для цього достатньо накрити їх пергаментом. Не забувайте періодично переглядати ваші запаси.

3. У кімнатних умовах. Та пам'ятайте, що при температурі вище 15 градусів тепла деякі фрукти важко навіть зберегти, то ж про свіжість за таких умов говорити не доводиться. У цьому випадку загорніть кожен фрукт у пергамент, складіть в емальовану каструлю та накрийте її. Не тримайте близько до опалювальних приладів. Якщо ж у такому вигляді поставити їх у холодильник - то фрукти протримаються понад місяць.

Варення з мандаринів, фото: кадр з відео

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації