Українські супермаркети оновили цінники на печериці, огірки та помідори. У грудні ці товари стали доступнішими для гаманців покупців. Про це свідчать дані моніторингу порталу Мінфін.

Із початком повномасштабної війни в українських супермаркетах суттєво зросли цінники на продукти харчування. Так, для деяких українців прогодувати себе та сім'ю стало метою номер один, адже прибутки у багатьох скоротилися. Втім, деякі категорії товарів стають доступнішими для гаманців громадян.

Супермаркет. Фото: скриншот YouTube

Станом на 1 грудня середній цінник на печериці у супермаркетах становить 82,16 гривні за один кілограм. Ще в листопаді цей гриб пропонувався за ціною 85,39 гривні за кілограм.

Ціни на печериці. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Також подешевшали огірки. Наприклад, якщо тепличні огірки минулого місяця в середньому пропонувалися за 70,77 гривні за кіло, то на початку грудня вже по 58,90 гривні. Огірки короткоплідні знизилися у ціні з 81,29 до 69,50 гривні за кіло.

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

Помідори, хай і незначно, але теж стали доступнішими для українців. Середній цінник становить 72,17 гривні за кіло, а місяцем раніше овочі пропонувалися по 73,52 гривні.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям показали оновлені ціни на овочі та фрукти: багато подорожчало, але є і здешевлення.

Також наш портал інформував, м'ясо, яйця, молоко та олію: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гречка, цукор, хліб та соняшникова олія: АТБ та Metro показали ціни на популярні продукти в середині листопада.