Велосипеди для українців невдовзі можуть стати як ніколи актуальними, адже ціни на автомобільне паливо знову піднімуться. Таким прогнозом поділився експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев у коментарі УНН.

Геннадій Рябцев прогнозує, що після запровадження з 5 грудня нафтового ембарго проти росії на європейському ринку зменшиться пропозиція палива, а від нього залежить і Україна. Разом із скороченням пропозиції піднімуться і цінники на АЗС.

АЗС. Фото: скрін youtube

"Нестача може бути зумовлена ​​внаслідок введення нафтового ембарго з 5 грудня. Це призведе до зменшення обсягів палива, яке продаватиметься на вільному європейському ринку. А оскільки наші оператори не підписували середньо- та довгострокові контракти, то у них можуть виникнути проблеми з купівлею палива" , – зазначає експерт.

АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Фахівець підкреслив, що проблем із нестачею палива можна було б уникнути, якби українські трейдери мали контакти безпосередньо з виробниками нафтопродуктів. Виробники за будь-яких обставин забезпечують паливом контракти та виконують їх у 99% випадків.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що після нових ракетних ударів в Україні подорожчав бензин: водіям доведеться платити ще більше, і це не межа.

Також наш портал інформував, водіям, які вирішили заощадити на бензині, загрожує величезний штраф: перевищує вартість транспорту і позбавляє прав.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, АЗС підняли ціни на всі види палива: скільки коштує бензин, дизель та автогаз.