Українець поскаржився на незрозумілі комісії "Ощадбанку" під час покупок в інтернеті. Деталі він розкрив у своїй скарзі, яку залишив на порталі Мінфін.

Українець обурився умовами надання послуг "Ощадбанку", який узяв із нього незрозумілу додаткову комісію при розрахунку в інтернеті. Чоловік порекомендував не ризикувати та заводити картку іншого банку для покупок у мережі.

Ощадбанк. Фото: скриншот з відео

"Коли розраховувався я в інтернеті, взяти той же аліекспрес, порахував за їх курсом долара 48 баксів, поповнив свою картку, пише мало коштів при оплаті, а мало коштів теж три гривні відразу собі забирають з картки, коротше вийшло за їх курсу вчора 37.12 долар з мене за 48 доларів здерли 1845 гривень (49.70 у доларах), тож краще мати картку іншого банку і туди кошти закидати для розрахунків в інтернеті і не тільки, бо це ще й обдиралівка на рівному місці”, - обурився клієнт.

Скарга на Ощадбанк. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

У Ощадбанку поспішили пояснити клієнту, що сталося.

"При розрахунку гривневою карткою на закордонному ресурсі сума транзакції конвертується за курсом міжнародної платіжної системи (МПС) на день проведення операції. Сума, що надійшла від МПС, блокується за курсом банківських платіжних карток на день проведення операції. Додатково блокується 1% від суми угоди, щоб уникнути несанкціонованого овердрафту за курсом НБУ на день проведення операції та списується за курсом Ощадбанку", - відповів банк.

Раніше портал Знай повідомляв, ПриватБанк попередив власників кредитних карток про зміни: набули чинності нові умови.

Також наш портал інформував, українців із картками "Ощадбанку" змушують брати непотрібні послуги: "Заплатила 150 грн, аргументи не діють..."

Крім того, ми писали, "Ощадбанк" влаштував українцеві телефонний "терор" у спробах нав'язати кредит.