В Україні стрімко зростають ціни на багато продуктів, зокрема на молочку. З початку повномасштабної війни молоко помітно подорожчало, а виробництво помітно скоротилося. Як ситуація в молочній індустрії, повідомляє Асоціація виробників молока.

Середні ціни на молоко у супермаркетах станом на 26 листопада становлять близько 38,32 гривні, залежно від торгової марки, жирності та ємності.

Ціни на молоко, скріншот з відео

До початку повномасштабної війни середній цінник на молоко був на рівні 31,36 гривні, тобто продукт подорожчав на понад 7 гривень.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Експерти з Асоціації виробників молока наголошують, що галузь зараз переживає дуже складні часи, адже з початку війни втрати промислового поголів'я корів перевищили позначку 50 тисяч голів. Загалом за час повномасштабного вторгнення виробництво молока в країні впало на 12,4% – до 6,575 мільйона тонн. Тобто молока було вироблено на 929,6 тисячі тонн менше.

Молоко, скріншот з відео

Серед інших причин скорочення виробництва також могло дати поштовх до зростання цін, адже попит на даний продукт є завжди, а пропозиція на ринку зменшилася.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, відключення світла можуть спровокувати підвищення цін та дефіцит низки продуктів: до чого готуватися українцям.

Також наш портал інформував, м'ясо, яйця, молоко та олію: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гречка, цукор, хліб та соняшникова олія: АТБ та Metro показали ціни на популярні продукти в середині листопада.