Нещодавні ракетні обстріли окупантів укотре спровокували великі черги на АЗС. Навіть за декілька днів вони зберігаються і відзначається дефіцит низки видів пального.

Черги утворилися через паніку народу, як заявив Аналітик консалтингової компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко, а також тривала повітряна тривога, тому що в цей час більшість АЗС не працювали.

АЗС. Фото: скрін youtube

Директор "Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн зазначив, що така реакція споживачів спостерігається після кожного обстрілу. Крім того, черги також зумовлені відсутністю генераторів на багатьох АЗС, що додатково створює панічні настрої та змушую прямувати на працюючі станції.

Як генератори впливають на паливний ринок

"Власний досвід і досвід знайомих говорить про те, що навіть при помірному використанні генератора витрата палива можна порівняти з автомобілем. Тому кожен генератор можна вважати автомобілем у міському режимі, тобто 100-150 км/добу (з розрахунку до 10 л)", - написав Куюн.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Продаж палива для генераторів став дуже відчутним у структурі продажів АЗС, але обсяги споживання палива генераторами не є настільки суттєвими, щоб призвести до дефіциту палива.

Генератор, скріншот з відео

Яких цін на паливо чекати

Несподіваний попит змусив окремі мережі АЗС підвищити ціни на 0,5–1 грн/л, щоб збити або переорієнтувати попит. У довгостроковій перспективі фактор "генераторного" попиту не повинен чинити тиск на ціни, вважає експерт.

Об'єктивних причин для підвищення цін на пальне в Україні зараз немає, упевнений Сіренко. І деяке зростання попиту, пов'язане з роботою генераторів, не є причиною зміни цінників на АЗС.

Каністра для бензину, скріншот: YouTube

Раніше ми писали про те, що після нових ракетних ударів в Україні подорожчав бензин: водіям доведеться платити ще більше, і це не межа

Як повідомляв Знай.ua, збільшення прожиткового мінімуму: що підвищать українцям з 1 грудня, крім пенсій