У жовтні середня номінальна зарплатня в Україні зросла на 3%.

Про це йдеться у дослідженні ринку праці в Україні, здійсненому дослідниками фінансових ринків Лондонської школи економіки.

Гроші. Фото: скриншот Youtube

Після повномасштабного вторгнення у лютому показник середньої зарплати в Україні став зменшуватись. Влітку середня номінальна зарплата в Україні стабілізувалася на рівні показників 2021 року, а в жовтні 2022 року продемонструвала зростання на 3%.

Загалом за 10 місяців року зростання середньої зарплатні склало 5%, а скорочення доходів оцінено в 11%. Останні дані за січень показують, що середня місячна зарплата в країні становила 14 577 гривень. З того часу офіційні статистичні публікації про ринок праці в Україні припинилися.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Дослідники відзначають значне розшарування за динамікою зарплат у приватному та державному секторах економіки на користь останнього. У продуктивній економіці в перші місяці осені середні зарплати були ще на 6% нижчими за торішні, тоді як у секторі публічних послуг зростання зарплат перевищувало 20% у річному вимірі.

Варто зазначити, що відновлення номінальних зарплат сприяло стабілізації динаміки реальних зарплат, яка в останні місяці становить у середньому 18% у річному вимірі.

Також дослідники визначили, що станом на вересень, роботу втратили 13% офіційно найманих працівників, причому тенденція досі вказує на подальше звільнення робочої сили.

Нагадаємо, ми писали, що навіть співати про мир вже не можна: роспропаганда глушить слова у піснях на ТБ.

Як повідомляв "Знай.ua" на щастя українців: всупереч прогнозам експертів, деякі продукти впали в ціні.

Також "Знай.ua" інформував, відсутність мобільного зв'язку та інтернету: чи можна повернути кошти за невикористані послуги.