У середу ввечері, 9 листопада, з'явилася інформація про те, що російські окупанти залишають правобережну частину Херсонської області та здійснюють "негативний наступ" у бік Криму.

Справа в тому, що так званий міністр оборони Росії шойгу наказав командувачу об'єднаного угруповання військ Росії в районі проведення "спецоперації" Суровікіну, який звучить так: "Приступайте до відведення військ за річку Дніпро".

Про це стало відомо із повідомлень російських ЗМІ, які публікують відео із заявами шойгу.

шойгу, скріншот: Telegram

"Місто Херсон і прилеглі населені пункти не можуть забезпечуватися і функціонувати", - командувач об'єднаного угрупування військ РФ в районі проведення "спецоперації" Суровікін.

Популярні новини зараз

Залишилось два дні: українців попереджають востаннє

ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

В Україні готується революція у житловій сфері

Показати ще

суворікін, скріншот: Telegram

"Найдоцільнішим варіантом є організація оборони по бар'єрному рубежі річки Дніпро. Пропонується зайняти оборону лівим берегом річки Дніпро", - заявив Суровікін.

"Приступайте до відведення військ", - Шойгу погодився з пропозицією організувати оборону за кордоном річки Дніпро.

Окупанти вже розпланували, що робитимуть далі. Суровікін під час виступу також заявив: "Сили, що звільнилися після відходу з правого берега Дніпра, будуть задіяні для наступальних операцій на інших напрямках".

Варто зазначити, що серед українських блогерів та журналістів є велика кількість прихильників того, що дане угруповання не можна далеко відпускати.

Наприклад, у Telegram-каналі "Вертикаль" пишуть: "Уловка - зв'язати боями армію, обстрілюючи правобережжя з лівого артою, частина армії рф, якщо ми дозволимо переправитися силам через Дніпро, виявиться на інших напрямках фронту. У цьому весь задум рашистів. Розуміємо ейфорію всіх навкруги, але дивіться хоч на пару кроків уперед між вашими кавунчиками в постах".

Нагадаємо, росіяни вдарили ракетами за своїми позиціями: щоб мобіки не розслаблялися.

Раніше повідомлялося, Кирило Стремоусов загинув: не дочекався ЗСУ у Херсоні.

Також, російські окупанти почали застосовувати хімічну зброю проти свого ж народу: "Говорить про низьку мораль кремлівської армії".