Попри те, що від початку широкомасштабного російського вторгнення ринок праці в умовах війни переживає кризу, зараз кількість вакансій значно збільшилася.

HR-експерт Тетяна Пашкіна зазначила, що зараз найбільш затребувані універсальні фахівці, серед яких менеджери з продажу. Також не вистачає робітників на виробництво, а також персоналу у сфері послуг. Намагаються зберегти бізнес турагентства. Про це пише biz.today.

Водночас офісним працівникам складніше працевлаштуватися, тому що офісів поменшало і багато співробітників пішли на віддалений формат роботи.

Центр зайнятості. Фото: скриншо Youtube

"Що стосується заробітної плати, то у гривневому еквіваленті вона не змінилася. Зараз середня зарплата в Україні становить 15 тисяч гривень. Однак через інфляцію та курс долара у валютному еквіваленті вона значно знизилася порівняно з довоєнним періодом", - зазначила Пашкіна. Тетяна Пашкіна

Популярні новини зараз

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Фахівчиня розповіла, що, наприклад, якщо менеджера з продажу, то зараз можуть писати про 20 тисяч, але якщо раніше оклад такого фахівця був 10 тисяч, а все інше відсоток, то зараз оклад може бути 5-7 тисяч, але більший відсоток продажів, які ще треба заробити. Водночас збільшується кількість роботодавців, які переводять зарплату в "сірий" або й "чорний" формат.

Проте на ринку праці зараз спостерігається позитивна динаміка. Для порівняння, на початку лютого на сайтах роботи було 100 тисяч вакансій, а в березні – лише 4 тисячі, то зараз ця кількість збільшилася до 50 тисяч.

"Ми затягнули пояси і намагаємося вижити. Але якщо військові дії затягнуться, весняний сезон буде складним", - підсумувала HR-фахівець. Тетяна Пашкіна

Центр зайнятості, скріншот: YouTube

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено