В останні два тижні ціни на цибулю в Україні тяглися вгору, але станом на початок жовтня овоч почав дешевшати. Скільки коштує овоч і що спричинило здешевлення, розповідають аналітики проєкту east-fruit.

Після двотижневого зростання ціни на цибулю почали падати. Виробники зазначили, що на внутрішньому ринку фіксується падіння попиту на овоч та збільшення пропозиції. Це зумовлено тим, що фермери поспішають позбавитися некондиційної продукції, якість якої постраждала через дощі. Покупці, у свою чергу, не поспішають купувати овоч, адже він непридатний для тривалого зберігання.

Ціни на цибулю, скріншот з відео

Зазначається, що на даний момент ціни на цибулю на 11% нижчі, ніж тижнем раніше – від 22 до 26 гривень за один кілограм. Аналітики наголошують, що на зниження цін вплинуло кілька факторів, але головний – невеликий попит. Роздрібні мережі та оптові компанії закуповують цибулю для поточних продажів, а якісний овоч фермери заклали у сховища, де вона чекатиме свого часу як мінімум до листопада.

Ціни на овочі, скріншот з відео

Популярні новини зараз

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Варто зазначити, що незважаючи на зниження цін, цибуля коштує в 4,3 раза дорожче, ніж за аналогічний період 2021 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фермери прогнозують зниження врожайності картоплі: чи загрожує українцям дефіцит і що буде з цінами.

Також наш портал інформував, в українських супермаркетах за гречкою почали падати ціни на іншу популярну крупу.

Крім того, ми писали, ціни на популярні фрукти зірвалися з місця: банани, мандарини та яблука тепер не кожному по кишені.