Українцям до кінця 2022 року двічі збільшать пенсійні виплати. Коли і кому чекати збільшення, розповів заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко під час всеукраїнського телемарафону.

Незважаючи на повномасштабну війну, пенсії українцям підвищують згідно з раніше затвердженим графіком. Так передостанній етап підвищення пройде 1 жовтня, а останній 1 грудня.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"У 2021 році ми планували кілька етапів підвищення пенсійного забезпечення, і з 1 жовтня відбудуться перерахунки, пов'язані зі зростанням мінімальної заробітної плати - збільшується мінімальна пенсія за віком для непрацюючих людей, які досягли 65 років, мають повний страховий стаж, а також для інших категорій. Наступний етап цього року передбачено з 1 грудня, коли збільшиться прожитковий мінімум", - поділився Віталій Музиченко.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

У Мінсоцполітики додали, що грудневе підвищення стане останнім, як мінімум, на найближчий рік. У 2023 році у бюджеті не передбачено витрат на збільшення пенсій.

"На жаль, наступного року ми говоримо про те, що це буде бюджет, який передбачає повноцінне і насамперед фінансування армії, безпеки та оборони – це пріоритет номер один", - констатував Музиченко.

Раніше портал Знай повідомляв, уряд недофінансує наступного року соціальну сферу на 20 млрд. грн: де візьмуть гроші на пенсії та соцвиплати.

Також наш портал інформував, що українцям запропонували накопичити на старість, щоб отримати "плюс" до пенсії: у Раді підготували новацію з січня.

Крім того, ми писали, що українці можуть отримати надбавку до пенсії у розмірі 20%: хто має на неї право.