Національний архів Шотландії опублікував документ 29 вересня, в якому дочка Її Величності, принцеса Ганна, зазначена як інформатор про її смерть.

У документі вказано справжню дату та причину смерті королеви. Про це ми розповімо нижче.

Королівська сім'я оголосила про смерть королеви через три години, опублікувавши твіт: "Королева мирно померла в Балморалі сьогодні вдень. Король і королева-консорт залишаться в Балморалі сьогодні ввечері і повернуться до Лондона завтра".

Король Чарльз III та королева-консорт Камілла на похороні Єлизавети II, кадр з відео

Ця новина з'явилася після того, як Букінгемський палац оголосив, що вона знаходиться під "медичним наглядом" через зростаючі проблеми зі здоров'ям. Члени сім'ї швидко кинулися до неї, перш ніж вона померла.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

73-річний король Чарльз заявив про її втрату, поділившись, що її смерть "є моментом найбільшої печалі".

"Ми глибоко сумуємо про смерть коханого Государя і коханої Матері. Я знаю, що її втрата буде глибоко відчуватися по всій країні, Королівствам і Співдружності, а також незліченній кількості людей по всьому світу" , - сказав він.

Королівська родина: принцеса Анна, принц Вільям та принц Гаррі

Єлизавета II була найдовшим правлячим монархом історія Великобританії, сидячи на троні сім десятиліть. За цей час вона зробила кілька нетрадиційних кроків, які допомогли їй стати популярними у Співдружності.

Королева першою відкрила королівське життя масам. Коли вона була коронована 2 червня 1953 року у віці 25 років після смерті батька, короля Георга VI, церемонія стала першою, яка повністю транслювалася в прямому ефірі по телебаченню.

А в 1970 році государина порушила багатовікову королівську традицію, коли зробила невимушену прогулянку, щоб особисто привітати натовп, а не помахати їм рукою на відстані під час свого туру Австралією та Новою Зеландією зі своїм чоловіком, принцом Філіпом, і дочкою Анною.

Королівська сім'я на ювілеї Єлизавети II: скрін ютуб

Вона також прийняла рішення транслювати на телебаченні весілля свого сина короля Чарльза з покійною принцесою Діаною, яке 29 липня 1981 року переглянули близько 750 мільйонів людей у ​​74 країнах світу.

Потім, 1986 року, королева увійшла в історію як перший британський монарх, який відвідав материковий Китай після того, як Великобританія повернула Китаю суверенітет над Гонконгом.

Вона також продемонструвала свою прогресивність, підтримавши шлюб свого онука принца Гаррі з Меган Маркл, колишньою актрисою з Америки, яка розлучена і належить до різних рас.

Меган Маркл і принц Гаррі, кадр з похорону Єлизавети II

У королеви залишилися Чарльз, Анна, Ендрю та її молодший син принц Едвард, а також вісім онуків та 12 правнуків.

А у довідці про її смерть зазначено, що Елізабет померла 8 вересня о 15:10 і причиною вказується старість.

Коргі королеви Єлизавети II, кадр з відео

Нагадаємо, що Букінгемський палац показав, де поховали королеву Єлизавету II: возз'єдналася з Пилипом та батьками.

Раніше ми повідомляли, що Кейт Міддлтон вразила весь двір милою витівкою на згадку про кохання королеви Єлизавети II.