Україна практично повністю готова до початку опалювального сезону, і за найближчі кілька тижнів можна бути сміливо впевненими – цю зиму ми точно переживемо.

Про це під час селекторної наради з головами обласних військових адміністрацій заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє Урядовий портал.

Станом на кінець вересня цього року готовність України до опалювального сезону 2022/2023 становить уже 88%. Навіть незважаючи на війну, ми справляємося за термінами, і точно зможе пережити будь-який холод.

Денис Шмигаль, фото: Facebook

"Всі готуються до найважчого опалювального сезону. Вдячний областям за рівень підготовки, який на сьогодні становить вже понад 88%. Уряд зі свого боку продовжує працювати над забезпеченням енергоресурсів. Зараз маємо майже 14 млрд кубів газу та 2,2 млн тонн вугілля", - цитує Шмигаля прес-служба Кабміну.

Популярні новини зараз

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Електроопалення, скріншот: YouTube

Найближчими тижнями Україна вийде на 100% готовність, і вже всі будуть впевнені у найближчому майбутньому.

Незадовго до цього Кабмін виділив областям 562 мільйони гривень для того, щоби закупити дрова. Це дасть змогу придбати 400 тисяч кубічних метрів деревини для роздачі людям на прифронтових територіях.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Враховуючи той факт, що через повномасштабну війну суттєво впало споживання газу, накопиченої кількості має вистачити для проходження помірної зими, без тривалих морозів.

Нагадаємо, що зростання пенсії з 1 жовтня: у Мінсоцполітики пояснили, кому слід розраховувати

Раніше повідомлялося, що якщо документи знищені у ході бойових дій: як підтвердити трудовий стаж, щоб не залишитись без пенсії

Також українці можуть почати життя з чистого аркуша всього в кілька кліків: у Мінцифри спростили правила для популярної процедури