Росіяни будуть і надалі обстрілювати електростанції, щоб якомога більше спричинити неприємностей для українців. Проте. якщо підготуватися завчасно, можна спокійно пережити цей час.

Олег Попенко, експерт у сфері ЖКГ, розповів у ефірі каналу Я-UA, до яких випробовувань треба бути готовими.

Олег Попенко. Фото: скриншот з відео

За словами Попенка, за 6 місяців війни було пошкоджено або повністю знищено понад 10 теплоелектростанцій, теплоелектроцентралей, та пошкоджена ЗАпорізька АЕС та частково Південно-українська АЕС.

Потрібно розуміти, що велика кількість вітрових, сонячних та інших електростанцій з відновлювальних джерел знаходяться або на окупованих територіях, або також знищені.

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Показати ще

На думку Попенко, є великий ризик на опалювальний сезон залишитися без світла і тепла.

Ракетний обстріл ТЕЦ. Фото: скриншот з відео

Однак підприємства, які відповідають за світло та тепло повідомляють, що у разі порушення або нестачі електроенергії, її будуть закуповувати в Євросоюзі. Тому все, що потрібно українцям - чекати дій від можновладців. Замінити електроенергію в багатоквартирному будинку неможливо, встановити генератори в багатоквартирному будинку фізично неможливо.

В приватному секторі простіше, там дійсно можна закупити генератор, можна закупити паливо, але виникає питання наявності коштів. Генератор обійдеться 15-20 тисяч грн, а ще потрібно закупити літрів 50 дизпалива та 30-50 кубів дров. Один куб дров коштує від 5 до 12 тисяч грн.

Попенко розповів, що влада робить все, щоб забезпечити тепло та світло для українців. Він зазначив, що закуповуються модульні котельні, які будуть заміняти ті, що вийшли з ладу. На випадок найгірших сценаріїв, потрібно думати, про те, щоб виїздити з багатоквартирних будинків до друзів-родичів у сільські місцевості.

Експерт порадив перевірити щитові у багатоквартирних будинках, щоб знати у якому вони стані. Також підготувати місця обігріву.

Нагадаємо, ми писали, що українцям у жовтні виплатять по кілька сотень гривень: хто і як зможе отримати.

Як повідомляв "Знай.ua" кадирівці ґвалтують мобілізованих з "ДНР": дружини звернулися до клоуна-Пушиліна.

Також "Знай.ua" інформував, що зима вже близько: як обрати найсмачніший і не гіркий гарбуз, важливі поради для українців.