Цього року на українців чекає складний опалювальний сезон, у деяких окупованих областях він зовсім не настане. За традицією вже з 1 жовтня запровадяться зміни щодо пенсій, субсидій та зарплат, але що буде з ринком праці та нерухомості?

Війна підкосила як маленький, так і великий бізнес в Україні. Експерти заявляють, що говорити про пожвавлення процесів і відкриття підприємств, яке спричинило б зростання кількості вакансій, поки що зарано. Незважаючи на це, у сферах маркетингу та реклами кількість робочих місць зросте, але відчутним зростання не буде.

Офіс, фото: скріншот з відео

Також не поспішають аналітики говорити про повернення рівня зарплат до довоєнного рівня. У той самий час фіксується поліпшення умов праці співробітників, яких залежить фінансовий результат роботи підприємства.

Восени стартує сезон на ринку нерухомості в Україні. Це час, коли до великих міст починають повертатися з відпусток мешканці міст, працівники, приїжджають студенти. Відповідно, попит на оренду житла дуже великий. Водночас, зазначають експерти, зростання, хоч і незначне, фіксується і на ринку продажу житла.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Оренда квартири в воєнний час. Фото: Youtube

Наразі ціни на житло знизилися на 30% від довоєнного рівня, проте через зростання курсу долара різниця просто "з'їдається".

Ріелтори зауважили, що українці перестали розглядати житло як спосіб інвестувати кошти, тому купують квартири та будинки лише для власних потреб. Багато продавців житла ставлять ціну, за яку вони хочуть його продати, і чекають на покупців. А ось деякі громадяни, які справді поспішають продати квартиру чи будинок, охоче знижують ціну реальному покупцю до 30%.

Гроші. Фото: скриншот Youtube

Раніше ми писали про те, що залишайте резюме і змінюйте рід діяльності: які професії в Україні найзатребуваніші через 7 місяців війни

Як повідомляв Знай.ua, війна не привід не любити: кияни за 7 місяців стали батьками 8975 разів і створили десятки тисяч сімей

Також портал Знай.ua писав, іпотека під 3% в умовах війни: міністр фінансів розповіла, хто може не розраховувати на участь у програмі