З'явилися нові подробиці щодо програми для українців з іпотеками під 3%. Що відомо, і чому не всі зможуть її отримати тепер.

Про це розповіла перший віце-прем'єр-міністр України Юлія Свириденко.

Нещодавно український уряд затвердив постанову, яка дозволяє запустити пільгове іпотечне кредитування під 3% вже в жовтні, але, на жаль, це не для всіх.

Люди, які залишилися у зв'язку з війною без роботи, не зможуть претендувати на іпотеку аж до моменту працевлаштування. Базова вимога банку при кредитуванні фізичних осіб – наявність стабільного джерела доходу у боржника, а також термін працевлаштування щонайменше шість місяців.

Оренда квартири в воєнний час. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Тобто люди, які тимчасово зараз стали безробітними, зможуть взяти участь у створеній програмі лише після працевлаштування, але не зараз.

"Зазначу, що зі свого боку уряд запустив низку програм, спрямованих на зменшення безробіття та надання допомоги людям у працевлаштуванні", - додала міністерка.

Квартири, скріншот: YouTube

Вона зазначає, що одним із головних завдань держави є спрощення пошуку роботи, і дати людям можливість фінансово забезпечити свої сім'ї. У тому числі, це дозволяє стати учасником програми "Вільна іпотека".

За словами Свириденка, людина, яка проходила за іншими програмами пільгової іпотеки, вже покращила свої житлові умови. Тому це одна з підстав відмовити йому. Більш ефективно буде використовувати гроші держави на користь тих, хто цього ще не зробив, і лише замислюється про іпотеку.

Київ, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що водіям, які вирішили заощадити на бензині, загрожує величезний штраф: перевищує вартість транспорту і позбавляє прав

Раніше повідомлялося, що українцям нагадали про вакцинацію: тепер діють нові правила, заява МОЗ

Також, зниження пенсій у 2023 році: у Мінсоцполітики дали вичерпну відповідь, що чекає на українців