Стало відомо про те, що у Верховній Раді України готуються ухвалити рішення про розширення прикордонної смуги з Білоруссю та Росією. Що про це треба знати.

Справа в тому, що народні депутати України зараз пропонують розширити прикордонну смугу приблизно на два кілометри. Це дозволить нам розмістити на цій території мінні загородження та інші об'єкти для захисту нашого з вами кордону.

Верховна Рада - фото ВРУ

Таке рішення ухвалили у Верховній Раді, змінюючи законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту державного кордону України». Розширювати його планують, звичайно ж, уздовж кордону з Росією та Білоруссю.

Для цього необхідно буде усунути перешкоди для облаштування інфраструктури кордону.

Популярні новини зараз

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Все робиться на тлі загрози повторного настання окупантів з боку Білорусі, а також на кордонах із росією, де вже не тривають бої.

Кордон з Росією, фото: 24 канал

Планується врегулювати порядок та способи залучення Збройних сил для посилення охорони кордону, у тому числі у винятковій морській економічній зоні у мирний час та за особливого періоду.

Таке рішення раніше намагався реалізувати Арсеній Яценюк, проте там була відома провальна "стіна", на створення якої витратили мільярди гривень.

"Стіна Яценюка". Фото: скриншот з відео

Презентував він її у 2014 році, коли став на посаду прем'єр-міністра України. Уряд планував звести фортифікаційну споруду на кордоні з Росією завдовжки 1,5 тис. км, але, як бачимо, це зовсім не допомогло. Наразі буде опрацьовано всі скоєні помилки, і ворог точно не зможе оперативно просунутися за призначеними напрямками, як це було 24 лютого.

Нагадаємо, що путін оголосив на росії часткову мобілізацію: що пообіцяв росіянам божевільний диктатор

Раніше повідомлялося, що Андрій Піонтковський розповів про плани Кремля прибрати невдовзі путіна від влади, і хто за цим стоїть .

Також, Мустафа Джемілєв розповів, коли і для чого потрібно знищити Кримський міст: настрої на півострові вже готові до цього