Стало відомо про те, як можна перейти з одного виду пенсійних виплат на інший, і чи це буде доцільно робити українцям.

Розповіли докладніше про це представники Пенсійного фонду України.

За інформацією фахівців, якщо людина має право на дві пенсії, то можна зробити вибір на користь тієї, яка більша. Наприклад, з пенсії за віком ви можете перейти на виплати, пов'язані з втратою годувальника. Призначені вони непрацездатним членам сім'ї загиблої людини, які були на її утриманні.

Пенсіонери, фото: Знай.ua

"Зокрема, згідно із Законом України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", на такі виплати має дружина або чоловік пенсійного віку, якщо на момент смерті годувальника вони мешкали разом" - йдеться у повідомленні під постом.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Пенсію у зв'язку із втратою годувальника призначають у розмірі 50% від пенсійних виплат за віком загиблого. Саме тому, якщо у людини були виплати значно вищі, ніж у іншого сімейства, є всі підстави перейти з пенсії за віком на пенсію у зв'язку із втратою годувальника та отримувати більше коштів.

Пенсіонери, скріншот з відео

Змінити це дуже просто. Для переведення з одного виду пенсії на інший слід звернутися з відповідною заявою та необхідними документами до Пенсійного фонду України.

До речі, нещодавно Кабмін приймав законопроект щодо державного бюджету на наступний рік. Пенсіонерів одразу заспокоїли, що без виплат точно ніхто не залишиться.

Нарахування виплат, скріншот з відео

Нагадаємо, що Денис Шмігаль розповів, яким буде курс долара у 2023 році .

Раніше повідомлялося, що заперечує російську агресію і товаришує з колаборантом Стремоусовим: що відомо про скандального "блогера" Олександра Надія

Також, в Росії офіційно годуватимуть людей прострочкою: оригінальне рішення продовольчої кризи