Військовий експерт Олег Жданов вирішив включити трохи Олексія Арестовича, і зробити власний прогноз щодо того, коли може закінчитися війна в Україні.

Про це він заявив під час відповіді на запитання українців.

На його думку, навіть за найпесимістичнішими прогнозами, влітку наступного року все має закінчитися, однак це може статися і набагато раніше. Все залежатиме не лише від українських захисників, а й від Заходу.

Олег Жданов. Фото: скрін youtube

"Скажу так: за найпесимістичнішими оцінками, які можна дати на сьогодні, це літо наступного року. Чому? Тому що зброя йде дуже повільно. Сьогодні ми проводимо деякі контрнаступальні дії, але не можемо розпочати великого контрнаступу, оскільки не вистачає озброєння» - зазначає Олег Жданов.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

При цьому тих об'ємів, які регулярно йдуть в Україну із Заходу, все ще не вистачає для створення нової армії. Як тільки озброєння стане достатньо, Збройні сили України зможуть провести повноцінну контрнаступну операцію та вигнати супротивника до кордонів 1991 року.

Воїни ЗСУ. Фото: скриншот Telegram

Крім того, експерт нагадав один із прогнозів американських аналітиків з Інституту вивчення війни. Вони зазначали, що визволення Херсонської області може тривати не тижні, а кілька місяців.

Все також залежатиме від того, чи запрацює ленд-ліз з першого жовтня, чи нам доведеться знову довго і потрібно чекати.

"Ну, і прогноз щастя – я його так назвав, але вважаю, звичайно, найнереальнішим на сьогодні. Прогноз щастя – це якщо з Путіним щось трапиться і в РФ відбудеться зміна політичного режиму. Тоді є шанс, що війна закінчиться за лічені дні. Армію буде деморалізовано, нове керівництво може віддати наказ про виведення військ. Точніше на припинення вогню, але ми гнатимемо їх до кордонів. Тому я кажу, що це прогноз щастя", - сказав Жданов.

Тобто, за оптимістичним сценарієм, все закінчиться вже навесні, а за песимістичним - влітку 2023 року.

Нагадаємо, що пропагандисти намагалися принести "російський світ" під символом "Z" до Молдови: провалилися на початковому етапі

Раніше повідомлялося, що Німеччина передасть Україні новенькі та дуже потужні ППО IRIS-T: жодна ракета окупантів не проскочить

Також, головний тиктокер Рамзан Кадиров заявив, що виходить на "пенсію": "Мій час настав дон"