Слідчі управління розслідування корупційних злочинів Головного слідчого управління та оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України викрили шахрайську схему та її учасників, які привласнили 580 тисяч доларів, що належать Міноборони. Про це йдеться на сайті Нацполіції.

Фінмоніторинг та Нацполіція встановили, що організаторами схеми були двоє громадян України, які заснували офшорну компанію на території Королівства Бахрейн. Більше того, вони були представниками Міноборони. За дорученням відомства ці особи знайшли за кордоном постачальника товарів для потреб ЗСУ та уклали договір з турецькою компанією на більш ніж 16 мільйонів євро.

Поліція. Фото: npu.gov

Наголошується, що для того, щоб заволодіти грошима, аферисти переконали керівництво турецької компанії укласти договір із підконтрольною компанією на закупівлю тисячі військових балістичних жилетів. В результаті аферисти отримали 580 тисяч доларів, а насправді жодного постачання військової продукції не було.

Поліція. Фото: npu.gov

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Підозрюваним загрожує строк до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Крім того, поліцейські провадять слідчі дії, щоб притягнути до відповідальності інших учасників злочинної схеми.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Олексій Арестович закликав нікого не вірити в слова Кремля про переговори, хочуть набратися сил: "Повоювали пацани".

Також наш портал інформував, Михайло Подоляк розкрив справжню мету путіна в Україні, НАТО та біолабораторії стали лише відмовкою.

Крім того, ми писали, путін направив до Німеччини своїх агентів задля стеження за ЗСУ: за допомогою теракту намагалися збити постачання зброї.