Українці, які опинилися на окупованих територіях, на сьогодні не мають змоги отримувати виплати через відділення Укрпошти. Міністерка соціальної політики розповіла, що буде виплатами громадян

Виплата пенсій, кадр з відео

Про це розповіла міністерка Оксана Жолнович розповіла в прямому ефірі Єдиних Новин.

Вона розповіла, що в ті пенсіонери, які отримували виплати через Укрпошту, не мають можливості отримати гроші, бо Укрпошта зараз не може фізично дійти через протидію окупантів.

Тому зараз всі пенсії та соціальні виплати зараховують на передрахунки Ощадбанку і вони чекають людину на цьому рахунку 6 місяців. Як тільки з'явиться можливість їх отримати, це можна буде зробити у будь-якому відділенні або переспрямувати у будь-яке відділення Укрпошти, сказала Жолнович.

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

У випадку, якщо упродовж 6 місяців особа так і не забрала кошти, у гроші будуть перенаправлені до ПриватБанку, де будуть шукати інші рахунки, з яких можна було б ці кошти людині перекинути.

Як розповіла міністерка, на окупованих територіях люди отримують пенсії та соціальні виплати на банківські карти. Вона погодилась, що на цих територіях є певні труднощі з безготівковими розрахунками та заняттям готівки. Вона також повідомила, що в міністерстві розуміють, що на окупованих територіях діють легальні й нелегальні механізми розрахунків карткою або готівкою.

Нагадаємо, супермаркети оновили ціни на курятину і свинину: скільки коштуватиме м'ясо на початку серпня

Як повідомляв "Знай.ua", українців планують обкласти новим податком: міністр фінансів пояснив, кого це стосується

Також "Знай.ua" писав, роботодавці зможуть звільняти працівників під час війни ще з однієї причини: Мінекономіки надало дозвіл