Як повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, за останні пів року середня зарплата лікаря збільшилася на понад 30%. У відомстві також назвали конкретні суми, які отримують українські лікарі та медсестри.

Відповідний звіт опублікували на фейсбук-сторінці МОЗ. Згідно з оприлюдненою відомством інформацією середня зарплата лікаря в Україні зросла до 24 150 гривень, медичної сестри — до 16 010 гривень.

"Найвищі середні зарплати лікаря зафіксовані у Дніпропетровській, Кіровоградській, Миколаївській та Херсонській областях — понад 26 000 гривень.", - повідомляють там. МОЗ

Лікарня, фото: скріншот з відео

Як повідомили у МОЗ, лідерами за рівнем оплати праці медичних сестер стала Полтавщина, Донеччина, Миколаївщина та місто Київ. Згідно з їхніми даними, у цих регіонах середня зарплата медсестер коливається у межах 16 000 – 18 000 гривень.

Популярні новини зараз

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Варто зауважити, що ще в січні 2022 року український Уряд встановив розмір базової зарплати медикам. Відповідно він становить не менше ніж 20 000 гривень для лікаря та 13 500 гривень для медичної сестри.

Нагадаємо, отримання пенсійного посвідчення в умовах війни: у ПФУ повідомили про нові правила

Як повідомляв "Знай.ua", пенсіонери отримають надбавку 20%: яким категоріям виплатять більше та як оформити

Також "Знай.ua" писав, роботодавці зможуть звільняти працівників під час війни ще з однієї причини: Мінекономіки надало дозвіл