З початком повномасштабної війни, яку розпочала загарбницька росія 24 лютого, зросли ціни на багато необхідних продуктів, також виник дефіцит деяких з них.

Витрати українців на найнеобхідніше, зокрема на харчові продукти та медикаменти, продовжують зростати. І це попри те, що багато людей за останні місяці залишилися без роботи та втратили домівки і засоби для існування.

Наприклад, у липні українці найбільше витрачали на продукти, ліки, електроніку, ресторани та пальне. Зокрема, за їжу минулого місяця заплатили 24 млрд грн, а за ліки – 2,7 млрд грн. Про це йдеться у повідомленні ПриватБанку.

Супермаркет, крупи фото: Знай.ua

Водночас витрати на них, у порівнянні з попереднім місяцем, значно зросли – на 9,7% і 14,5% відповідно. Загалом же купівля харчових продуктів становить понад 49% безготівкових витрат українців.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

"За місяць також відчутно зросли карткові витрати на кафе та ресторани (до 3,4 млрд грн, +19%) та купівлю електроніки і побутової техніки (до 3,2 млрд грн, +16%). А також витрати на пальне (до 2,3 млрд грн, +12,1%)", – йдеться у повідомленні ПриватБанку. ПриватБанк

Аптека, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, супермаркети оновили ціни на курятину і свинину: скільки коштуватиме м'ясо на початку серпня

Як повідомляв "Знай.ua", українців планують обкласти новим податком: міністр фінансів пояснив, кого це стосується

Також "Знай.ua" писав, роботодавці зможуть звільняти працівників під час війни ще з однієї причини: Мінекономіки надало дозвіл