Ціни на моркву почали знижуватися цього тижня. Новина хоч і приємна, проте ціна корисного овочу досі залишається дуже високою.

Як повідомляють аналітики проєкту EastFruit, хоча й спостерігається зниження відпускних цін, вартість моркви на сьогодні залишається рекордно високою для цієї пори року.

Для прикладу, зараз виробники виставляють ціну на моркву на рівні 20-25 грн/кг ($0,55-0,68/кг), що в середньому на 10% дешевше, ніж наприкінці попереднього тижня. Фахівці пояснюють, що це зниження пов’язане із сезонним зростанням пропозиції моркви.

морква

Наприклад, на сьогодні практично у всіх регіонах країни йде збирання врожаю моркви середніх сортів. Водночас деякі господарства західних регіонів вже приступили до збирання пізніших сортів. Як пояснюють експерти, внаслідок цього пропозиція цих коренеплодів на ринку збільшилася.

Популярні новини зараз

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Попри сезонне зниження відпускних цін, зараз морква в Україні все ж таки коштує в 3,7 раза дорожче, ніж на початку серпня 2021 року. Знану цінову різницю експерти ринку пояснюють скороченням площ під цими коренеплодами в поточному сезоні.

Варто враховувати те, що деякі області перебувають під окупацією і багато виробників через ведення бойових дій не встигли вчасно посадити овочеві культури.

морква, pixabay

Нагадаємо, українцям доплатять за понаднормовий стаж: на яку пенсію розраховувати

Як повідомляв "Знай.ua", заборона видачі повісток на блокпостах, АЗС та на вулиці: Володимир Зеленський сказав своє слово

Також "Знай.ua" писав, російський дипломат у США осоромився боєм з соняхами: "Дратує кожен символ"