До Успенського посту ще трохи більше 2 тижнів, але варто підготуватися вже зараз, щоб пройти його гідно, як належить християнинові.

У такі складні часи, як війна, саме віра в Бога допомагає не звернути з правильного шляху. З початку повномасштабного вторгнення росії на територію України ми бачимо, що Бог чує наші молитви, адже він, силами природи, показує росіянам те, наскільки вони неправі. Тому дотримання Успенського посту буде як ніколи доречним. Навіть незважаючи на те, що ви, наприклад, ніколи його не дотримувались.

Маковея, початок Успенського посту, кадр з відео

Православні віряни вступають до Успенського посту 14 серпня . Цей період завершиться святом Успіння Пресвятої Богородиці 28 серпня.

Період посту прийнято відбувати в тілесному та духовному утриманні. Успенський піст триває два тижні і за суворістю поступається Великому. Пост встановлено, щоб розмірковувати над життям Пресвятої Богородиці, яка є взірцем смирення та лагідності.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

Харчування в період Успенського передбачає відмову від м'ясних та молочних продуктів, риби, а також яєць. Дозволяються будь-які крупи, овочі, фрукти, горіхи, ягоди, гриби, макаронні вироби, хліб. З солодощів можна вживати мед, сухофрукти, пісну випічку.

Маковея, початок Успенського посту, кадр з відео

А 19 серпня, на свято Преображення Господнього, можна вживати рибу. Слід врахувати, що пісне харчування кожен вірянин повинен узгоджувати зі своїм станом здоров'я, щоб пост не завдав шкоди організму.

Водночас, священнослужителі наполягають на тому, що піст має бути не лише фізичним. Тому віряни повинні берегтися від гордині і жити, дотримуючись християнських чеснот.

Ікона Успіння Пресвятої Богородиці

Нагадаємо про найголовніші молитви за покійних: як допомогти дітям, батькам, бабусям та дідусям, які покинули нас.

Раніше ми повідомляли, що глава ПЦУ митрополит Епіфаній пояснив, як путін пов'язаний із Сатаною: "Особливий вид біснування".