Колишня виконуюча обов'язки глави Міністерства охорони Здоров'я Уляна Супрун на своїй офіційній сторінці в Facebook підняла вкрай болючу для суспільства тему.

Мова в новому пості екс-міністра зайшла про психологічний і фізичний насильстві над дітьми. Супрун розповіла, що часом слова травмують не менше, ніж коли батьки фізично піднімають руку на своїх дітей.

Супрун розповіла, що те, як виховують дитину в дитинстві, буде найбезпосереднішим чином впливати на її доросле життя. Якщо сімейне середовище було люблячим і безпечним, у людини є шанс вирости гармонійно розвиненою, психічно здорової особистості. Але, на жаль, так відбувається не завжди.

Супрун назвала страшну статистику. В Україні фізичне насильство над дітьми вважається прийнятним методом виховання досі. Майже 30% батьків карають дітей фізично рідко, а 10% регулярно. І набагато більш поширеним видом насильства над дітьми стає насильство моральне.

За словами Супрун, емоційне (або психологічне) насильство — це модель поведінки, яка погіршує емоційний розвиток дитини або б'є по її почуттю власної гідності.

Популярні новини зараз

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

"Згадайте, як часто ви чули від батьків" а подивися на Оксану з паралельного класу, вона так добре вчиться, а ти лінуєшся "або"ти не будеш таке одягати, це виглядає розпусно, ось я принесла тобі кофтинку". Це щонайменше не дає простору для самовираження і культивує в почуття власної неповноцінності. Це також можна розцінювати як один з видів психологічного насильства. До психологічного насильства відносяться: погрози покинути дитину, які можуть ставати реальністю загрози заподіяти шкоду людям або речам, які важливі для дитини, а також реалізація цих загроз дитина є свідком фізичного або емоційного насильства над іншими образливі прізвиська, зневага до потреб і стримування проявів любові і підтримки."- пише Супрун.

Нагадавши, власне житло для українців стане ще більш недоступним: з 2021 року подорожчає нерухомість. В Україні подорожчає житло і вартість будівельних матеріалів

Як повідомляв портал " Знай.ua", СБУ схилила голови через загиблих на Донбасі побратимів: кращі снайпери віддфали життя за Україну. 1 грудня виповнився рік з дня загибелі двох героїв України

Також " Знай.ua " писав, росіяни знову спробували привласнити український борщ: "Сало також стане нашим". Українці висловили свій гнів з цього приводу