В Міністерстві освіти і науки України дали коментар стосовно нової шкільної системи в країні. Не секрет, що новини про "дванадцятирічну школу" ходять вже досить давно, проте прямі заяви щодо так званої дискусії з'явилися буквально днями.

Читайте Знай в Google News!

Також відомо, що в Міносвіти вже вирішили розвінчати деякі "міфи", які публікують українські ЗМІ. Про це стало відомо завдяки повідомленню Міністерства освіти і науки України в мережі Facebook.

Школи, фото: кадр з відео

"Друзі! Як ви знаєте, МОН почало обговорення питання організації 12-річного шкільного навчання, починаючи з 5-ти років. Для нас важлива змістовна дискусія, проте деякі заголовки в ЗМІ дещо нівелюють цю тему. Заголовки про те, що МОН вже почало реформу або лякає батьків, є некоректними. Дуже добре, що до обговорення приєдналися дитячі психологи, педагоги та багато інших фахівців.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

МОН підтримує запит суспільства на те, щоб середня освіта в Україні відповідала найкращим практикам світу, була б комфортною, цікавою та результативною для учнів. Звичайно, діти в 5-річному віці і діти в 6 років мають абсолютно різні рівні психофізичного розвитку і, дійсно, в організації освітнього процесу повинні бути також абсолютно різні підходи.

Обговорюються нові форми отримання знань і набуття компетенцій з подальшою зміною державних освітніх стандартів і програм. У світі сьогодні багато країн починають навчання дітей з п'яти років. Такий досвід мають США, Великобританія, Нідерланди та інші країни. Для нас же важливо врахувати особливості української школи.

Зокрема, враховувати:

- спадкоємність дошкільної та початкової ланок освіти;

- чим раніше починається освоєння дитиною корисних навичок, розвиток здібностей, тим успішнішою ця дитина стає в дорослому житті;

- сучасні діти розвиваються набагато швидше, і значну роль у цьому відіграє шалений темп розвитку інформаційних технологій.

МОН хоче почути думки та пропозиції. Процес їх обробки буде досить тривалим. І точно не буде одностороннім.", - наголошується в повідомленні.

Публікація МОН, скріншот: Facebook

Варто також нагадати нашим читачам, що у Верховній Раді обговорюють ідею школи для 5-річних дітей. Однак народна депутатка України від Партії Слуга народу Юлія Гришина розповіла, що це не є школою в класичному розумінні цього слова.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, скільки шкіл і садочків закрили на карантин в Україні, статистика від МОЗ.

Як повідомляв Знай.uа, у Дніпровській школі жорстоко побили дев'ятикласницю і зацькували батьків: "Сама винна".

Знай.uа писав, на Прикарпатті юні "хіміки" отруїли весь клас: "Підлили гидоту в газовану воду".