У багатьох магазинах продукти можна купити як і запакованими, так і на вагу. Часто українці надають перевагу останньому варіанту, оскільки він дозволяє самостійно обирати, що саме вони покладуть у пакет. На жаль, з точки харчової безпеки, такий підхід є дещо ризикованим.

Читайте Знай в Google News!

Про переваги фасованої продукції розповідає дієтологиня Світлана Фус на своїй сторінці в соціальній мережі "Інстаграм".

Як звернула увагу спеціалістка, останні дослідження показали, що коронавірусну інфекцію COVID-19 практично неможливо підхопити від продуктів. Тим не менш, "у нашому житті присутні збудники інших, не менш небезпечних хвороб, які можуть цілком потрапити на продукти харчування і в наш організм", — зазначає дієтолог.

Супермаркет / скріншот з відео

Популярні новини зараз

Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще

"Ми точно не знаємо, як ретельно дотримуються правил гігієни люди, які прийшли за покупками, коли вони в останній раз мили руки і ніж вони хворі. Але перевірити на свіжість, наприклад, хліб або випічку, просто перетрогавши все руками, може хто завгодно. А це величезний ризик для будь-якого покупця заразитися якою-небудь інфекцією.

Коли ми купуємо продукти на ринку, ситуація цілком і повністю залежить від порядності продавця і загальної ситуації з чистотою на ринку. Але найбезпечніше, в будь-якому випадку - це упаковані продукти. І, звичайно ж, вони повинні бути упаковані з дотриманням всіх санітарно-гігієнічних норм.

На фабриках (підприємствах) ці норми дотримуються набагато суворіше. Особливо, коли фасувальні лінії автоматизовані. І ризик отримати неприємності від такої продукції мінімальний", — стверджує Фус.

Варто зазначити, що це стосується, першою чергою, продуктів у фабричній упаковці, а не супермаркету. Такий варіант особливо часто використовують виробники м'яса.

"Герметичний лоток ... є додатковим ступенем захисту від зовнішніх факторів:

  • захищає від зайвої вологи, пилу, бактерій
  • захищає від обвітрювання (щоб м'ясо залишалося м'яким і соковитим)
  • дозволяє зберігати свіжість протягом тижня", — розповідає дієтологиня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у Харкові співробітників супермаркету змушують голосувати за власника.

Також Знай. ua писав, що українці були за крок від спалення живцем: супермаркет охопило димом.