У прес-службі Міністерства фінансів повідомили про можливість використання програмних розрахунково-касових апаратів з першого серпня. Все це пов'язано з першим етапом змін у законодавстві про нові правила роботи для фізосіб - підприємців.

Другий етап буде реалізовано на початку наступного року і означатиме обов'язкове використання РРО для певних видів діяльності II-IV груп фізичних осіб - підприємців. А третій - у квітні 2021 року, що передбачає обов'язкове застосування РРО (традиційних або програмних) для фізичних осіб - підприємців, які є платниками єдиного податку 2, 3, 4 груп незалежно від видів діяльності.

РРО в смартфоні, фото: Прозорий погляд

Система адміністрування податків та використання реєстраторів розрахункових операцій зазнала докорінних змін після прийнятих Верховною Радою законів 20 вересня 2019 року. І були надані роз'яснення податкової про відмінності програмних РРО від звичайних касових апаратів, які полягають у тому, що фіскалізація для програмних РРО здійснюватиметься на фіскальному сервері ДПС. На сьогоднішній день вона відбувалася в касовому апараті, фіскалізаторі, тому він вважався машиною, яка коштує грошей, щоб виконувати свою функцію.

Все це могло статися ще в квітні нинішнього року, проте наступивший карантин зрушив плани на останній місяць літа.

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Нагадаємо, що ініційовані екокомітетом парламенту екологічні законопроекти надають корупційні повноваження екоінспекції.

Як повідомляв "Знай.ua", Кравчук відмовляється давати Донбасу особливий статус.

Знай.uа писав, що Кличко змусить школярів співати гімн перед уроками, розлючені кияни поставили "діагноз".