Як відомо, в Україні, можливо, з 25 травня мають послабити карантин і відкрити двері дитячих садочків. За словами глави Кабміну Дениса Шмигаля, таке рішення уряд ухвалив 20 травня. Відомий українські лікар педіатр Євген Комаровський вже відреагував на цю заяву і вказав на ряд важливих умов.

Важливий той факт, що Євген Комаровський обговорив це питання з керівником Національної експертної групи з інфекційного контролю Андрієм Александриним. Відео розмови опубліковано на YouTube-каналі педіатра.

Як підкреслив епідеміолог, в Україні дитсадки відкривати "потрібно обов'язково". Комаровський також звернув увагу на важливість в умовах пандемії коронавірусу виробляти дітьми колективний імунітет. При цьому в установа вкрай необхідне гарне провітрювання, наявність термометра і гігрометра.

"Вимоги - не хотілки..., а обов'язкові умови. Не може існувати дитячий садок, де в кожній кімнаті не висять термометри і гігрометри. Але не просто висять! А показують потрібні параметри", - зазначив Коморовський.

Також доктор особливо підкреслив важливість повітрообміну в садках, назвавши це "ключовим фактором інфікування або не інфікування".

"Все інше: маски, санітайзери, будь-які хлорки, будь-які УВЧ - це все фігня на пісному маслі порівняно з повітрообміном. Там, де є протяг, там немає концентрації вірусу, який здатний погубити людину", - емоційно висловився Комаровський.

Популярні новини зараз

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "найкрасивіша дівчинка" з перекошеною фізіономією Комаровський посміявся над материнською любов'ю.

Як повідомляв Знай.uа Комаровський знайшов радикальний спосіб "убезпечити" їжу - спирт і хлорка.

Знай.uа писав, Комаровський розвінчав необхідність масок в офісах.