Через пандемію коронавіруса, школярі і студенти були змушені піти на карантин. Однак вимушений простій почав затягуватися, тому всіх перевели на дистанційне навчання, по інтернету. Такий крок показав ще одну серйозну проблему в Україні. На жаль, не всі школи мають вихід в глобальну всесвітню мережу. На цьому акцентувала увагу в. о. міністра освіти Любомира Мандзій.

Любомира Мандзій, фото YouTube

Мандзій розповіла, що підключення освітніх установ до мережі ведеться спільно з Міністерством цифрової інформації. У минулому році вдалося забезпечити вихід в інтернет великій кількості шкіл, і в цьому році вже виділено субвенцію. За словами Мандзій, близько 3% освітніх установ все ще не мають доступу у всесвітню мережу. У більшості випадків, це сільські школи.

Карантин у школах Львова, фото з вільних джерел


На сьогоднішній день в Україні близько 15 000 шкіл. Зараз проблема з навчанням школярів вирішується завдяки запуску Всеукраїнської онлайн-школи – освітнього проекту, в якому беруть участь 40 учителів з Києва. Уроки ведуться за шкільною програмою. Контроль домашніх завдань, додаткові матеріали і перевірку контрольних робіт виконують вчителі шкіл, в яких навчаються діти.

Популярні новини зараз

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кличко пояснив, що буде з київськими школами після карантину - ЗНО ніхто не відміняв

Як повідомляє портал "Знай.uа" Київ перекрили люди зі зброєю і градусника - де облаштовані "рятувальні" блокпости

Також "Знай.uа" писав, що Кличко поскаржився на українців, які намагаються прорватися до Києва "в обхід" градусників - "недовго залишилося"