Цього року Зовнішнє незалежне оцінювання незважаючи на продовження карантину в Україні все ж таки відбудеться. При цьому школам потрібно підготуватися до дистанційного завершення навчального року. Про це йдеться на сайті Міністерства освіти і науки.

Зокрема, мова йде про дистанційне навчання, підсумкове оцінювання, оформлення документів про освіту, які вказані в листі-роз'ясненні МОН від 16 квітня.

"Карантин продовжено, а це означає, що ми повинні бути готові до завершення навчального року дистанційно. МОН надало роз'яснення для всіх установ освіти і публікує рекомендації на офіційних ресурсах", – заявила т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

ЗНО, скріншот: YouTube

У Міносвіти зазначили, що педради шкіл зобов'язані самостійно вибрати, яким чином організувати дистанційне завершення навчального року.

Популярні новини зараз

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Крім того, 22 квітня під час брифінгу Любомира Мандзій підкреслила, що незважаючи на продовження карантину випускники та абітурієнти зможуть скласти ЗНО в 2020 році. Але кінцеві дати буде оприлюднено лише після завершення карантину в Україні.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кличко пояснив, що буде з київськими школами після карантину – ЗНО ніхто не відміняв.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні стартував третій тиждень онлайн-школи – розклад уроків на 22-24 квітня.

Також портал Знай.uа писав, що маленьких киян "садитимуть на горщики" онлайн – у Кличка вирішили, що робити з садками на карантині.