В Україні навчальний рік завершиться 1 липня. В травні або червні, діти повернуться до школи вчити пропущений матеріал. Про це заявила т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій у відеозверненні у Facebook.

"Про учбовий рік. Згідно ЗУ "Про освіту" навчальний рік в Україні закінчується 1 липня. Якщо буде можливість продовжити навчання в школах у цьому навчальному році, то в травні або в червні повернемося за шкільні парти, знайдемо можливість опрацювати матеріал, який зараз подають дистанційно і підвести підсумки", - зазначила чиновниця.

Також у Міністерстві повідомили, що пробне ЗНО може пройти в травні. Основна сесія тестування відбудеться після 20 червня. Якщо ж навчання відновиться в червні, пробне ЗНО проведуть у червні до початку основної сесії.

"Ми готові почати ЗНО у червні, липні або навіть у середині серпня. Якщо в середині серпня - то процедура тестування, отримання результатів, закінчиться в середині вересня. Вступна кампанія завершиться до середини жовтня", - уточнила Мандзій.

Вступну кампанію продовжать, якщо ЗНО відбудеться в червні. Міністерство має підготувати зміни до правил прийому у вищі навчальні заклади. У той же час державна підсумкова атестація для 4 та 9 класів буде скасовано.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 25 березня тимчасово виконувати обов'язки глави Міністерства освіти і науки України Кабінет міністрів призначив Любомира Мандзій.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Міністерстві освіти і науки заявили, що у зв'язку з продовженням карантину можуть змінитися терміни вступної кампанії та дата проведення Зовнішнього незалежного оцінювання.

Також портал Знай.uа писав, як скоротять фінансування ПТУ, школам, університетам під час карантину.