Цього літа українці через карантин мають всі шанси залишитися без подорожей за кордон. Як не сумно, але країни почнуть пускати туристів в останню чергу. І досі не відомо, коли влада почне відкривати кордони. Тож мрії про Єгипет, Туреччину, Грецію чи Іспанію, цього року можуть залишитись лише мріями.

"Євросоюз збирається синхронно відкривати кордони і це буде залежати не від однієї країни – Італії чи Болгарії. Ми бачимо, що в Туреччині зараз теж карантин, і дуже малоймовірно, що країна в червні відкриє кордон і буде приймати туристів. Так само і інші популярні напрямки", – говорить Володимир Царук, директор центру розвитку туризму України.

Відпочинок у Єгипті, скріншот: YouTube

У Європі вже озвучили план зняття карантину. Спочатку зніматимуть обмеження всередині країн: відкривати навчальні заклади, потім торгові центри, після них – кафе і ресторани з обмеженням числа відвідувачів. Після цього країни ЄС почнуть знімати обмеження по внутрішніх пересувань. І в останню чергу відкриються зовнішні кордони.

Між кожним етапом скасування обмежень повинно проходити близько місяця. Країна, яка вирішить достроково зняти обмеження, повинна заздалегідь попередити решту.

Популярні новини зараз

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Ірина Сопонару на відпочинку, фото: Instagram зірки

"Подорожувати по Європі влітку, швидше за все, не вийде: зовнішні кордони ЄС відкриють в останню чергу", - відреагували в Держагентстві розвитку туризму в Україні на своїй сторінці у Facebook.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, любителям вікендів у Австрії сказали, коли знову можна подорожувати за кордон - піднімуть туризм в Україні.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, Європа обнадіяла заробітчан, карантин можуть скасувати - всього три умови.

Також портал "Знай.ua" писав, на каву до Австрії - туристів потішили приємними новинами з "карантинної" Європи.