Нітрати в мінімальних дозах нешкідливі, однак якщо їх кількість зависока, вони несуть небезпеку для здоров’я. Для зменшення вмісту в овочах і фруктах шкідливих речовин (нітратів) потрібно перед вживанням їх правильно обробляти.
Експерти радять при виборі огірків вибирати невеликі плоди без жовтих плям. При цьому огірки потрібно очистити від шкірки. З капусти необхідно зняти верхні чотири листи. А молоду картоплю слід добре відварити.
На ринках уже можуть торгувати динями і кавунами, але в такий ранній сезон краще утриматися від їх вживання.
Для зменшення концентрації нітратів потрібно вимочувати овочі у воді мінімум півгодини. Також варто відварити овочі, наприклад, тоді з буряка вийде від 40% шкідливих речовин і до 80% з картоплі.
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Крім того, при тривалому зберіганні (2-3 місяці) вміст нітратів в овочах знижується на 30-50%.
Терміни при яких овочі та фрукти дозрівають без хімії:
- Огірки – початок-середина липня.
- Полуниця – кінець травня-початок червня.
- Редиска: ранні сорти – середина травня, пізні – середина червня.
- Помідори – кінець липня-середина серпня.
- Кабачки – в 20-х числах червня.
- Капуста – рання – друга половина липня, пізня – до вересня.
- Кавуни, дині – кінець липня-початок вересня.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, відомий дієтолог розповів, як перехитрити старіння
Як повідомляв портал Знай.ua, мама 3-х дітей розкрила секрет, як швидко скинути зайву вагу.
Також Знай.ua писав, як схуднути без підрахунку калорій і мук. Корисні поради від фітнес-тренера.