Нітрати в мінімальних дозах нешкідливі, однак якщо їх кількість зависока, вони несуть небезпеку для здоров’я. Для зменшення вмісту в овочах і фруктах шкідливих речовин (нітратів) потрібно перед вживанням їх правильно обробляти.

Експерти радять при виборі огірків вибирати невеликі плоди без жовтих плям. При цьому огірки потрібно очистити від шкірки. З капусти необхідно зняти верхні чотири листи. А молоду картоплю слід добре відварити.

овочі на ринку, фото Pxhere

На ринках уже можуть торгувати динями і кавунами, але в такий ранній сезон краще утриматися від їх вживання.

Для зменшення концентрації нітратів потрібно вимочувати овочі у воді мінімум півгодини. Також варто відварити овочі, наприклад, тоді з буряка вийде від 40% шкідливих речовин і до 80% з картоплі.

Популярні новини зараз

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня

Показати ще

Фрукти в Сільпо, фото: Telegram-канал Народний ревізор

Крім того, при тривалому зберіганні (2-3 місяці) вміст нітратів в овочах знижується на 30-50%.

Терміни при яких овочі та фрукти дозрівають без хімії:

  • Огірки – початок-середина липня.
  • Полуниця – кінець травня-початок червня.
  • Редиска: ранні сорти – середина травня, пізні – середина червня.
  • Помідори – кінець липня-середина серпня.
  • Кабачки – в 20-х числах червня.
  • Капуста – рання – друга половина липня, пізня – до вересня.
  • Кавуни, дині – кінець липня-початок вересня.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, відомий дієтолог розповів, як перехитрити старіння

Як повідомляв портал Знай.ua, мама 3-х дітей розкрила секрет, як швидко скинути зайву вагу.

Також Знай.ua писав, як схуднути без підрахунку калорій і мук. Корисні поради від фітнес-тренера.