Ченці Святогірської Лаври, скрін з відео

Українці через пандемію почали боятися священиків - "Тільки закрили розсадник зарази в Лаврі"

Киянин, який представився як Руслан Глушко, виклав в Інтернет відео, на якому можна побачити освячення продуктів священиком прямо в супермаркеті. Українця схвилювало те, що служитель церкви може бути потенційним носієм збудників коронавірусної хвороби COVID-19, значний спалах якої зафіксовано саме в релігійній інституції — Києво-Печерській Лаврі. Запис інциденту опублікував Telegram-канал "Х.К.".

Великдень, фото: скріншот з YouTube

Пасха 2020: ритуали, обряди та прикмети великого свята

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Свято Великодня на відміну від багатьох інших церковних свят не має чіткої дати і призначається церковними ієрархами за результатами досліджень Місячного календаря. Так, всі православні святкують Великдень 19 квітня 2020 року. Найпоширенішим, найпопулярнішим і найулюбленішим православним обрядом протягом багатьох століть є освячення пасок.

Банкомат, скріншот: YouTube

В Україні перевірятимуть всі підозрілі банківські операції - чого чекати клієнтам

Закон "Про протидію легалізації доходів і фінансуванню тероризму", який набирає чинності з 28 квітня, несе українцям деякі зміни. зокрема, адвокат, керуючий партнер адвокатської фірми ПАКС Станіслав Лифлянчик розповів, чого чекати українцям, які мають банківські рахунки.

Зеленський, фото: Офіс президента

Скільки заробив Зеленський, поки українці сидять на карантині - у президента дали відповідь

Заробітна плата президента України Володимира Зеленського за березень 2020 року після обліку всіх податків і зборів склала 22 540 гривень. Всього Зеленському нарахували 28 тисяч гривень, однак 5 460 гривень він сплатив податків і зборів, тому "на руки" глава держави отримав значно менше.

пожежа, скріншот з відео

"У нас тут свій Чорнобиль" — з'явилося відео масштабної пожежі під Києвом, їдкий дим оповив Бориспіль

В мережі з'явився ролик, де мешканка села Гора, що біля Борисполя Київської області показує пожежу на звалищі. Дівчина також повідомляє, що пожежу гасили цілий день і вночі, але безрезультатно, бо сміття знову починає тліти на дуже великій площі.

"У нас тут свій, місцевий Чорнобиль", - додає автор відео.

А ось в Зоні відчуження, біля Чорнобиля, пожежі охопили вже територію 5 лісництв. За даними ГСЧС, радіаційний фон в Києві і області "в цілому в межах норми".